sunnuntai 17. helmikuuta 2013

Kovan onnen vaipat ja muisteloita

Tiedätte varmaan tunteen kun joskus ei vaan onnistu. Kun Mr. Murphy näyttää taitonsa ja kaikki mahdolliset tuulet ovat vastaisia. Mulle käy niin joskus ompelusten kanssa. Siihen kun lisätään pahanlaatuinen lorvikatarri joka iskee silloin kun sitä vähiten odottaa.

Vuosi sitten tilasin kankaita vaippoihin. Postasinkin niistä tai oikeestaan yhdestä vaan. Mutta tarkoitus oli kuitenkin kartuttaa yhden pienen neidon vaippakaappia. Leikkasin vaipat (kokona korotettu s) ja ompelin niihin tarrat. Sitten iski tuo aiemmin mainittu sairaus. Kamala tauti. Ja kun muutamaa viikkoa kuukautta myöhemmin otin itseäni niskasta kiinni ja aloitin, pieni tuholainen nimeltä Sid (leijonanharjakani) oli terottanut hampaitaan johtoihin ja saumuri oli käyttökelvoton ennaltamääräämättömän ajan. Ts. niin kauan kunnes jaksoin/muistin/olin varoissani ostamaan uuden polkimen saumuriin.
Nyt vihdoin, vuosi aloituksen jälkeen päätin ommella vaipat valmiiksi. Surruttelin saumurilla kaikki kahdeksan vaippaa ympäri ja tarkemman tutkiskelun jälkeen tajusin että tikki oli oikealta puolelta oikein bueno, mutta nurjalta löysää. Eli mitäpä siinä muuta kun ompelin vielä ompelukoneella kertaalleen ympäri. Sitten valmiiksi ja voi sitä riemua kun ne OIKEESTI valmistui XD. Pieni neiti jolle vaippoja alunperin tein, ei ole enää ollenkaan niin pieni. Mutta onneksi vaipoille on tulossa uusi käyttäjä suht piakkoin :)

 

Muistan kun lähes 8 vuotta sitten sanoin etten koskaan tulisi mitään vaippoja pesemään. Ei ole mun juttu. Kuitenkin päätin kokeilla ja niinpä Elmo kestoili elämänsä ensimmäiset 2,5 vuotta. Elmon ollessa 2-vuotias, syntyi Eevi pieni pinsessa. Ja luonnollista oli että Eevikin kestotetaan. Synnärillä ensimmäinen vaippa oli tsi sisätäyttis ja bumpyn nb kuori. Kohtalo vastusti kuitenkin sen verran että parin päivän iässä neidin kanssa suunnattiin vauvateholle kuopioon. Kotiuduttua kertsit vaihtui takaisin harsoihin ja tsi vaippoihin. Neitikin kestoili lähes koko vaippaikänsä. Ainoastaan 4-vuotiaaksi jatkunut yöpissailu hoidettiin loppuvaiheessa kertiksin.

Tämän uuden vauvan kanssa on taas itsestäänselvää ettei meille edelleenkään kertiksiä osteta. Rumat vanhat harsot pyörii tällähetkellä turkoosin värin kanssa pesukoneessa, uusia on tilattu ja vaippakaappi on kokenut täydennystä. Osa vaipoista on 5 vuotta sitten meille käytettynä saatuja, eteenpäin lainattuja ja takaisin tulleita, joten ekologista se ainakin on :) On palvelleet hintansa edestä jo moneen kertaan.

Omista lapsista on hauska huomata kuinka heille kestot on se normaali tapa, ja järkytystä aiheuttaa se että joku heittää vaipat ROSKIIN. Meidän lähipiirissä n. 85% lapsista kulkee kestovaipoissa. Aika hyvä prosentti minusta :)

Laitetaanpa vielä kuvaa meidän pikkuista odottavista räteist ja lumpuist :)
(tässä harsot on vielä niiitä rumia ja harmaantuneita)

 Tässä on takana taskuvaippoja ja edessä sisävaippoja


 Ja tässä harsoja ja imuja sekä kuoria. 


1 kommentti:

ArualMaria kirjoitti...

Aika herkullisen näköinen vaippalaatikko! :D