tiistai 23. syyskuuta 2014

TSI slingyroo

Voitin lapsimessuilla Liinalapsen slingyroon ja se on ollut kovassa käytössä kesän ajan. Sunnuntaina laneilla kaverini V teki itselleen samaan tyyliin liinailulaukun niin keksin että minunkin on sellainen tehtävä. Tuo alkuperäinen slingyroo on hiukan nafti mun tavaramäärään nähden.

Kovasti pohdin minkä liinan raaskisin silputa tätä projektia varten. Kohtalo otti asian haltuunsa ja juuri myymäni mustavalkoindio oli kuivausrummussa ottanut osumaa. Keskellä liinaa oli kolme n. 1x1cm reikää. Huomasin onneksi silittäessä reiät ja kerkesin ostajalle informoida asiasta ennen rahojen siirtymistä. Tässä siis kassimateriaalia. Hiukan hirvitti iskeä sakset liinaan kun epäily omista taidoista nosti päätään. Mutta ei auttanut kun ruveta hommiin. Saumurissakin sattui kerrankin olemaan oikean väriset langat ;)

Vuoriksi laitoin jo aiemmin saksittua ellaroon mustaa palttinaaliinaa. Vetoketjun olisin halunnut mustan mutta eihän mulla varastossa ollu tarpeeks pitkää ja koska olen kaikki-tänne-heti-nyt niin laitoin sitten valkoisen. Sopii sekin ihan hyvin. Ja taas voin todeta että mii sou häpi. Onnistui ja käyttöön tulee 100% varmasti.
Kantoliinaillessa laukku on ainakin mulla ollut se ongelmallinen juttu. Varsinkin kun lapsi on selässä. Laukku ei pysy olkapäällä, hihnaa ei saa kunnolla ja jos saakin niin se painaa pidemmän päälle sitä lasta.


Kun hihnana on 1/2 liinan leveydestä oleva "hihna" ja kiinnityksenä renkaat, saa liinamaisen olkahihnan levitettyä lapsen yli ja vasta sen jälkeen kiinnittää laukun toiseen reunaan. Nerokasta, eiös?
Tasku puhelinta tai avaimia tai jotain pikkusälää varten on hyvää olla.


Ja kokoa löytyy tarpeeksi. Tässä kassissa on käytetty lähes koko liinan leveys.
(huomatkaa näppärä avustaja joka kuvan oton aikana varasti jakkaran eteisestä ja kiipesi sen avulla ronkkimaan kahvinkeitintä *huokaus* )

7 kommenttia:

Tuula kirjoitti...

niin paras postaus :D ei tuu onnistuu ja tadaa, parasta ikinä :D ja on noi puoltoistavuotiaat tai ainakin lähes ;) aikamoisia :P mun omassa slingyroossa on selkeesti liian kapea hihna, pitäs paksuntaa sitä...

Unknown kirjoitti...

Siinä mun alkuperäisessä on kans ku girasol on niin kauheen ohutta luirua. Tos on vaan pikkusen leveempi hihna, samankokoiset renkaat ja ei luista yhtään :)

Omppupomppu ja pesue kirjoitti...

Nonni, siinä ei kauhaa nokka tuhassu :). Toi on hieno!! Mut en kyllä raaski omaa mu/va-indiota saksia (vielä).

Unknown kirjoitti...

No en mäkään olis raaskinu ilman niitä reikiä :D

Paula kirjoitti...

Tosi hieno! Mitä luulet, sopiiko tuohon tarkoitukseen ohut kudottu liina? Mulla on yks amazonas carry sling, missä on reikiä. Onko tuossa jotain kaavakikkoja, vai onko juju olkahihnassa vaan?

anniina kirjoitti...

tää on niiiiiin UPEA!!

Unknown kirjoitti...

Paula, varmaan käy oikein hyvin :) Kaavakikkoja ei sen kummemmin ole, lähinnä laskokset tuo lisätilaa ja toi hihna ja renkaat on se juttu.

Ja kiitos kaikille kehuista, mäkin tykkän kovin :)