perjantai 17. heinäkuuta 2009

Muhvinssilaukku ja itelle pari paitaa

Postataan nää sit kaikki samaan kun samalla kertaa nää tein. Tai no. Laukku hieman aiemmin, paidat illan/yönkähmässä.

Laukkuun on kaava ihan oma, samalla mallilla oon tehnyt aiemminkin. Tää tuli ystävälle lahjaksi. Ja vuorina tuossa on turkoosi trikoo kun muutakaan ei sattunut kotoa löytymään.Ja sitten paidat. Kaava on suuntaa antavasti otettu yhdestä ottobresta (lasten) koosta 170, mutta aika rankalla kädellä muokattuna. Mutta niin mieluinen tuli että aion tehdä jatkossakin samalla. Ensimmäisesttä (turkoosissa) versiossa lantiolle ommeltu leveä "resori" samaisesta trikoosta. Punaisessa versiossa helmassa on vaan kaksoisneulalla ommeltu ommel, ei päärmettä tai mitään. Tuo ommel on vaan ihan varmuuden vuoksi ettei purkaannu. Tähän myös "aplikoin" eli suoralla ompeleella ompelin kirjaimet. Ihan mieluinen tuli, joutui samantein pakkaamaan iloiseen rokkiin mukaan ;)Ja tarvitseeko edes kertoa että juuri hyvään aikaan taas ompeluinnostus tuli. Vielä pitäis pakata loppuun ja aamulla seiskalta töihin.

6 kommenttia:

Unknown kirjoitti...

Aivan ihanan mallinen paita! Muistatko mikä Ottobren numero?

Anonyymi kirjoitti...

IHANA LAUKKU! Kangas on niin pirteetä!

Sanna kirjoitti...

6/2007. Ja malli 33. Kuten sanottu, rankalla kädellä muokattu (mm. lyhennetty n. 10-15 cm)

Anonyymi kirjoitti...

Olisikohan laukun kaavaa mahdollista saada? Linda tykkäsi kovasti kassista ja haluaisi oman samanlaisen :)

T: Hanna

Sanna kirjoitti...

Kaava on niinkin yksinkertainen kun sopivan kokoinen suorakulmio (tässä tapauksessa muistaakseni noin 35x30). Ommellaan oikeat puolet vastakkain sivusaumat ja pohjasauma. Sit ommellaan kulmista kolmiot pois (eli pohjasauma ja sivusauma yhteen ja kulma pois, ymmärtääköhän tästä kukaan mitään, noh, sopii kysyä jos ei ymmärrä ;) )

Tämän jälkeen vuori ommellaan samoin. Asetellaan sisäkkäin np vastakkain ja saumuroidaan laukun suuaukko ympäri. Sen jälkeen oon tehny laskokset laukun molemmille puolille, niin että laskos taittuu keskelle päin. Neulataan laskokset paikalleen ja siksakataan saumurisauman päältä laskokset kiinni. Sit vaan kanttinauha saumurisaumaa peittämään ja kahva paikoilleen. Ja koristeeksi nappia tms.

Tän tarkempaa kaavaa ja ohjetta mul ei oikeestaan oo antaa, kun ei itellänikään ole. Hiukan sovellan joka kerta ;)

Anonyymi kirjoitti...

Eiköhän tällä onnistu, tuhannet kiitokset ( taas) :)

Hanna