torstai 9. helmikuuta 2012

Hahtuvaa ja pullantuoksua

Jostain kumman syystä mun käsitöistäni on suurin osan nyt yhdelle pikkuiselle Iida-murulle <3
Mulle esitettiin suora vihjaus että Iipulla ei ole pitkälahkeisia villapöksyjä tarpeeksi. No nyt on :)
Malli on mukailtu ruskovillan 4 ohjeesta. Tykkäsin tästä mallista omien kanssa (varsinkin talvisaikaan), joten päätin tehdä murullekkin testiin samanmoiset.


Sitten... nämä pakkaset suorastaan pakotti mut neulomaan itelleni tumput hahtuvasta. Ei ollu taas mitään hajua kuinka isot niistä pitäis tehdä, saatikka että kuinka paljon armas pesukoneeni niitä haluaa huovuttaa. Noh, lankana siis 2kertainen pirtin kehräämön hahtuva, 5 puikot ja 10s per puikko. Peukalossa on yht. 18s. Valmiit lapaset heitin melkein täyteen pyykkikoneeseen mukaan, 40 astetta ja 1400 linkous. Ja aika passelit niistä tuli. Alle mahtuu viel sormikkaat tai ohuet lapaset jos tarve niin vaatii. Ja lisäks neuloin kaksinkertaisesta woolista ranteeseen resorit. Suunnittelin laittavani vielä napit koristukseksi mutta en taida jaksaa, minin ne sieltä hihan alta näkyy kuitenkaan...

Ja sitten onnistumisen tunne kertaa sata. Mä en ole leiponut varmaan kahteen vuoteen pullaa. Eilen töissä alko kamalasti tekemään mieli kierrepullia ja illalla tein sitten pellillisen :) 

Mukavia pakkaspäiviä!!!

2 kommenttia:

Tiitu kirjoitti...

Kierrepullat on "takuuvarmat" -näyttää herkulliselle ja maistuu vielä paremmalle!

Kate kirjoitti...

Villahousut vauvalle on kyllä ihan must juttu!
Mukavia talvipäiviä sinulle ja onnea 'uuteen' elämään :)