maanantai 30. syyskuuta 2013

Värjäystä

Löysin aikaa sitten tämmöisen vanhan haalarin. Aika ohut ulkokäyttöön kovilla pakkasilla mut semmosena autoilu/kaupunki/päiväuni tarkoitukseen käy varmaan oikein hyvin. Väri vaan ei oikein miellyttänyt, en ole koskaan ollut oikein mintunvihreän ystävä. Lisäksi vaikka pesin puvun, jäi siihen pieniä tahroja jotka vaaleasta väristä helposti erottui.
Tässä ennen -kuvassa väri on hiukan oikeata tummempi, koska enhän mä tietenkään muistanut kuvata haalaria kuivana ennen värjäystä. Tapanani on värjättävä vaate/liina/mikä milloinkin pyöräyttää ensin huuhteluohjelmalla märäksi. Tässä siis huuhtelun jälkeinen kuva.Huomasin jo tässä vaiheessa että haarassa oleva vetoketju ei toimi :( no, aina ei voi voittaa. Pääasia että vetoketju on kiinni. Seuraavaksi sitten koneeseen 1 paketti Dylonin Black Velvet pesukoneväriä ja 500g suolaa. Paketillisella pitäis värjätä 600g kangasta mutta pelasin varman päälle ja laitoin vain tuon haalarin joka painoi kuivana 365g.
On muuten ihan paskapuhetta että tuo olisi MUSTA tuo väri. Mutta lopputulosta tarkastellessani olin oikeastaa onnellinen siitä että väri jäi ennemminkin semmoiseksi antrasiitin harmaaksi. Kun haalari kuivui, huomasin että kankaan kudonta on ihanasti värjäytynyt elävän näköiseksi. vetoketjut harmaantuivat vain hiukan. Ja tahratkaan ei enää erotu, tai huomaahan ne jos tietää mitä etsiä ;)Olen lopputulokseen sangen tyytyväinen :)

4 kommenttia:

Aarrerasia kirjoitti...

Vau! Minulla olisikin pari juttua mitä voisi koittaa värjäillä. Jos tulisi käyttöön sellaiset joita olen ajatellut laittaa jo pois. Niin ja miksikäs sä sitä suolaa sinne sekaan laitoit? :) Onko siinä joku jippo?

Mirka kirjoitti...

No todellakin! Ihan tosi hyvin onnistunut värjäys!

Sanna kirjoitti...

Aarrerasia: siis se pesukoneväri vaatii kiinnittyäkseen (??) 500g suolaa. Nitor myy omien väriensä kanssa käytettävää värjäyssuolaa joka on siis vaan tavallista ruokasuolaa puolta kalliimmalla. Dylonin paketissa kehotetaan käyttämään ihan tavallista suolaa :)

Aarrerasia kirjoitti...

Ahaa! No tiedämpä nyt tuonkin. Ja ostaessa väriä tiedän varata myös suolaa :). Kiitti tiedosta, minä kun en ole koskaan värjännyt mitään!!