sunnuntai 8. helmikuuta 2015

Oravannahkakauppaa

Vaihtokauppa on mun mielestä parasta kaupantekoa. Palvelus palveluksesta. Tavara vaihtuu toiseen. Tähän mennessä oon maksanut ompeluksilla kantoliinanpätkän, muumimukeja ja nyt hiustenleikkuun.
Tämä setti on siis kaverin pojalle, koossa 80. Paidan kaavana David (ob 4/13) ja housut caterpillar legginsit (ob 1/15), näistä vaan korvasin osan lahkeen pituudesta resorilla.
nämä oli myös ensimmmäiset vaatteet joihin ompelin merkin kiinni :)
 
 
Hiustenleikkuureissulle puin päälle eilen valmistuneen neuletakin. Nappeja vailla valmiina se on jo tovin tuolla odottanut, mutta nyt löysin ek:sta sopivat isot harmaat napit ja sain takin valmiiksi.
Tälle takille ei paljoa hintaa kertynyt (toisin kuin omankokoisille neuleille yleensä). Langat nimittäin ostin jostain carlsonin alesta ja 8 kerää maksoi muistaakseni alle 20e. Lankaa jäi vielä lapasiinkin.
Lankana on siis Lauri-sukkalanka. Pehmeämpää kuin 7-veikka ja huomattavasti mukavampi neuloa.
Ohjetta mulla ei tietenkään ollut. Jollain laskurilla netissä laskin suuntaa-antavia silmukkamääriä ja sit eiku ruutupaperille pienet palmikkohahmotelmat ja menoksi. Takki on neulottu ylhäältä alaspäin, raglanlisäykset joka toinen kerros. Miun mielestä tämä on mukavin tapa neuloa villatakkia/paitaa. Jos miä vihaan päättelyä niin vielä enemmän vihaan saumojen ompelua. Ja nyt ei tarvinnut ommella yhtään saumaa. Kerran jouduin purkamaan reilut kymmenen senttiä (liian leveät hihat) mutta nyt se on täydellinen. Lämmin, ja alle mahtuu vielä enemmänkin vaatetta jos tarve vaatii.
 

 
 

 
 
 
 


4 kommenttia:

Omppupomppu ja pesue kirjoitti...

Oi, vitsi guo villatakki on tosi hieno!! Ja oravannahka setti suloinen :).

Pilvi kirjoitti...

Hieno neule! Harmaata ja palmikkoa... tykkään!

Unknown kirjoitti...

Kiitos :)

anniina kirjoitti...

Ihana toi villatakki!