lauantai 28. helmikuuta 2015

Pikkuveljelle omat

Pitkästä aikaa muistin kuinka mukavia vaatteita jumpsut on tommoselle ikiliikkujataaperolle jolla on aina housut kintuissa ja paita korvissa :D Koska siskon jumpsusta jäi kangasta, päätin testata uutta kaavaa pikkuveljen omaan haalariin. Kaava on Ottobresta, numero 6/14 Lullaby Bird. Ensimmäisessä versiossa koko on 92cm ilman muita muokkauksia kuin että hupun lisäsin ob 4/12 jumpsuitin kaavasta (pienensin sitä hiukan) ja eteen lisäsin vetoketjun.
Miksi miä en oo aiemmin tajunnut kuinka kivoja haalareita saa tuolla haarakiilalla aikaiseksi. Kangasta kuluu paljon vähemmän ja mä tykkään siitäkin että takakappaleessa ei ole kt saumaa.

No okei, syynä tähän epäluuloon ehkä löytyy vuodelta 2001 jolloin YRITIN ommella esikoiselle potkuhousuja haarakiilalla ja en onnistunut OLLENKAAN. Päätin sitten että en osaa. Nyt, 14 vuotta (OMG) myöhemmin kokeilin uudelleen ja SE KANNATTI!!!

Tein heti seuraavana päivänä uuden haalarin, tälläkertaa Noshin bussineuloksesta. Tähän kaavaan tein pienen muutoksen, eli pidensin vartalo-osaa 2cm. Leikkasin siis kaavan kainalon alta poikki ja piirsin uuden pidemmän. Tajusin myös samalla että tässä kaavassa on ek ja tk pääntietä lukuunottamatta samanlaiset. Ei siis tarvitse piirtää molempia jos kuvittelee osaavansa leikata mutu-tuntumalla takakappaleen pääntien. Nih. Yksinkertaisuus ennenkaikkea (tai laiskuus).

Niin ja sitten niitä kuvia. Heppahaalarin kuvaaminen oli pienelle miehelle ei mieluisaa syystä X. Kuvat kertonee enemmän kuin tuhat sanaa. Se varma apu kaikkeen suruun ja murheeseen.
Ei kommentteja: